واکسیناسیون دامها در ابهر علیه بروسلوز
عبداله بیگدلی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ گفت: آبله بزی بیماری ویروسی مربوط به نشخوارکنندگان کوچک است که میتواند سبب تلف شدن بره و بزغاله تازه متولد شده، آسیب چشم دام مبتلا، کاهش تولید شیر و کاهش تولید چرم سالم شود، که برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری طی ۹ ماهه سال جاری واکسیناسیون آبله بزی برای ۱۰ هزار و ۸۴۵ رأس انجام شده است.
بیشتر بخوانید
وی با اشاره به علائم این بیماری تصریح کرد: تب، تورم غدد لنفاوی، ترشحات چشمی و بینی، ضایعات پوستی و کاهش اشتها و وزن از علائم این بیماری بوده و آبله بزی معمولاً از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده یا اشیاء آلوده منتقل میشود. حشرات نیز میتوانند نقش مهمی در انتقال این بیماری داشته باشند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان ابهر با توضیح اینکه در حال حاضر درمان خاصی برای آبله بزی وجود ندارد. درمان معمولاً شامل مراقبتهای حمایتی مانند تأمین آب کافی، تغذیه مناسب و تمیز نگه داشتن ضایعات پوستی است، یادآور شد: واکسیناسیون بهترین راه برای پیشگیری از آبله بزی است. همچنین رعایت بهداشت مناسب در دامداریها و جداسازی حیوانات بیمار از سالم میتواند به کنترل این بیماری کمک کند.
وی با بیان اینکه برای ۱۰۹ هزار و ۱۴۴ رأس گوسفند نیز علیه بیماری آبله گوسفندی واکسیناسیون انجام شده است، تأکید کرد: یکی از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از شیوع بیماریهای واگیردار دامی واکسیناسیون به موقع و منظم با استفاده از واکسن مؤثر است، با انجام واکسیناسیون بهموقع از ابتلای دامها به بیماری جلوگیری میشود که این امر نقش بسیار مهمی در حفظ بهداشت و سلامت دام دارد و همچنین نقش مؤثری در حفظ سلامت و بهداشت عمومی را ایفا میکند.
بیگدلی با توضیح اینکه با رعایت اصول بهداشتی پرورش در دامداریها، واکسیناسیون دام و مصرف فرآوردههای لبنی پاستوریزه میتوانیم از بروز بیماری تب مالت در انسان و دام پیشگیری کنیم، متذکر شد: بیماری تب مالت (بروسلوز) یک بیماری عفونی قابل انتقال از دام به انسان است و حیواناتی نظیر گاو، گوسفند و بز میتوانند به این بیماری مبتلا شوند، به همین دلیل از ابتدای سال تاکنون ۲۸ هزار و ۶۸۶ رأس دام سبک و سنگین در شهرستان ابهر علیه این بیماری واکسینه شدهاند.
انتهای خبر/